COVID-19

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да дадем малко повече яснота от първа ръка относно последните новини свързани с преминаването на границата с Гърция, условията за пътуване, тестове и всичко свързано с Covid обстановката през лято 2020 в южната ни съседка!

На 08.07 бе публикувана информация от българските медии, че ще се тестват 100% от всички преминаващи гръцката граница туристи. Това НЕ Е така, НЕ Е потвърдено и от гръцките власти. Лично проверено от клиенти на агенцията е, че тестовете продължават да се правят на случаен принцип и не при всички преминаващи. Единствено броят на тестовете на границата е увеличен, което съответно увеличава шанса на преминаващия турист да бъде тестван.

Тестовете са безкръвни ( PCR тест), информацията ни до момента е че не се тестват малки деца, основно възрастни.
Тези условия не трябва да бъдат пречка за почивка в Гърция – те дават допълнителна сигурност на пътуващите, че ще почиват в среда с изключително ниска възможност от заразяване, именно поради тези взети мерки от страна на гръцките власти!
Друго предимство е, че всеки тестван турист получава безплатно информация дали е вирусоносител и по този начин може да предпази своите близки и приятели!
При евентуална нужда от карантиниране при положителен PCR тест ( резултатите се получават до 2 дни след тестването, при положителен резултат от властите се свързват с клиента, при отрицателен – не получавате обаждане), клиента избира сам къде да прекара карантината си – в България или ще бъде настанен безплатно в специален хотел в Гърция за 14-дневен период!

Чрез наложените в Гърция мерки, ясно се вижда че страната се оформя като безопасно и още по-сигурно място за почивка!
Остава задължението за попълване на декларацията до два дни преди отпътуване.
https://travel.gov.gr/#/

Основни мерки за предотвратяването на разпространението на COVID-19 в гръцките хотели:

Спазване на дистанция в общите части на хотелите;
Настаняване по стаите от 15:00 ч, освобождаване в 11:00 ч. ;
Дистанционното за климатик ще се иска от рецепцията, при настаняването;
Почистването на стаите и смяната на спално бельо и кърпи ще става само при поискване от клиента;
Не се допускат външни лица в хотелските стаи;

В ресторантите към хотелите:

Дезинфекция на ръцете на входа и изхода на ресторанта;
Може да се изисква мерене на температурата;
Спазване на дистанция пред блок масите;
Блок масата ще се обслужва от служители на ресторанта;
Използването на дозатори, автоматични машини (кафе, сок и т.н.) ще се извършва само от обслужващия персонал.

Басейни:

Вътрешните басейни няма да работят;
Ще се следи за броя на хората във външните басейни;
Задължително е поставянето на собствена кърпа върху шезлонгите;
Някои хотели ще изискват душ преди и след ползването на басейните;

* Всеки хотел запазва правото си да въвежда допълнителни мерки, за които туристите ще бъдат увемомявани на място при регистрация!


Уважаеми клиенти,
Официално бе потвърдена информацията, че от 15.06.2020г. границите между България и Гърция ще бъдат свободно отворени за пътуващи с цел туризъм. Няма да бъде налагана карантина или задължително тестване при излизане или влизане в двете страни.
От дата 01.06.2020г. може да се пътува по бизнес и семейни причини. От дата 1.6.2020г. отварят градските хотели, а от 15.6.2020г. отварят сезонните хотели. Всички почивки с дата на отпътуване след 15.6.2020 и дестинация Гърция, могат да бъдат осъществени без карантина и изискване за тест.

Линк към сайта на Външно министерство на Гърция

Преминаването през границата ще се извършва само чрез попълване на декларация, че преминаващият границата е запознат с епидемичната обстановка и че не проявява симптоми на Covid-19.

 
Във връзка с влизането в сила на обявеното санитарно положение до 14.6.2020г. от правителството за ограничаване на разпространението на Covid-19 искаме да Ви уведомим, че при евентуалното желание за отлагане/отменяне на Вашето пътуване имаме възможност да процедираме по един от следните възможни начини избран от Вас:

• За всички резервации с дати на настаняване през март, април и май 2020 година, предлагаме възможност да промените Вашата резервация при същите условия за месец октомври 2020 г. или март-май 2021 г.
• За всички резервации с дати на настаняване през март, април и май 2020 година, предлагаме възможност да промените Вашата резервация за периода юни - септември 2020 г., като сума на съществуващата резервация ще бъде преоформена като аванс по новата Ви резервация. В случай че стойността на новата резервация е по-ниска, няма да следва възстановяване на суми,а в случай че стойността на новата резервация е по-висока, следва да се доплати разликата за почивката Ви в по-висок сезон.
• В случай, че искате да отложите пътуването си, ние Ви предлагаме да Ви предоставим ваучер със стойността на заплатената до момента сума по резервацията Ви, който ще може да бъде валидиран и упражнен в нашата компания в рамките на следващите 12 месеца.
• Ако не желаете ваучер или промяна на датите на Вашата почивка, то следва възстановяване на заплатената от Вас сума, по банков път в законоустановения срок - не по-късно от 13.5.2021г.

 

Моля да имате предвид, че в качеството си на Туроператор за осигуряване на Вашата почивка ние сме влезли в договорини отношения с избраните от Вас места за настаняване и съобразно условията сме заплатили следващите се суми на нашите партньори – туроператори и хотелиери в пълен размер или съобразно размера на платените от Вас аванси по договорите Ви с нас. Всички резервации направени от Вас за ранни записвания към партньорите ни в съответната държава и в съответните срокове са валидни за избраните от Вас преференциалн цени, на които сте сключили договорите си с дружеството. Всички цени за ранни записвания са валидни при плащане към туроператори и хотелиери в размер от 50 до 100%, които ние вече сме заплатили за да подсигурим достъпна цена за клиентите си.
Уверяваме ви че не задържаме парите Ви, нито че се облагодетелстваме от заплатените от Вас суми неправомерно. Всичко това сме в състояние да докажем при необходимост в разговори с Вас, а при необходимост и посредством извършените преводи от нас по банковите сметки на дружеството.

https://bgtourism.bg/030520201-greece-vaucheri-pochivki