ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ - ДИРЕКТНИ ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ - о-в Кефалония


Детайли за офертата:ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ - ДИРЕКТНИ ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ - О-В КЕФАЛОНИЯ

О-в Кефалония - зеленият остров на Гърция
Кефалония е гръцки остров в Йонийско море. Той е най-големият от групата Йонийски острови.
Кефалония е остров за ценители, който изумява с природните си красоти и традиционния за гърците начин на живот. Той предлага всичко за пътешественика, търсещ нещо различно. Ще откриете преливащи от зеленина планински склонове и закътани между хълмовете долини, където на тераси растат лози и маслинови дръвчета. Под тях се откриват плажове с бял, жълт, червен и черен пясък, плискани от тюркоазеното море. В рибарските градчета около тях ще ви сготвят най-вкусната прясна морска храна.
Плажовете и природните пейзажи си остават главната атракция за туристите. Крайбрежната ивица е с дължина 250 км и е силно нарязана, образувайки десетки малки и по-голенми заливи. Именно тук е един от най-известните плажове не само в Гърция, но и в целия свят - Миртос. Впечатляващо е, че само на този остров има 20 плажа със син флаг. При Дрогарати има пещери със сталактити, а в езерото Мелисани край Сами туристите биват закарвани с гребни лодки в пещера, където цветът на водите има странен син оттенък. Тази пещера е известна като "Пещерата на нимфите". На много места по южното крайбрежие на острова застрашените големи морски костенурки снасят яйцата си, което днес внимателно се следи и охранява. За тези, които искат да се потопят в дългата история на Кефалония, са на разположение археологически обекти, датиращи отпреди 40 000 години

София – остров Кефалония - София
8 дни / 7 нощувки

Дати:
25.08.2018 - 01.09.2018
01.09.2018 - 08.09.2018
08.09.2018 - 15.09.2018

ПРОГРАМА :

София – остров Кефалония - София

1-ви ден Среща на летище София за полет до Кефалония в 19:40 ч. Пристигане на острова в 20:40 ч. и трансфер до избрания хотел ( за някои от хотелите в района на Ликсури трансфера е комбиниран с автобус от летището до столицата Аргостоли и от там с ферибот - 20 минути от Аргостоли до Ликсури). Настаняване. Свободно време. Нощувка.
2-ри ден Закуска. Свободно време за почивка. Нощувка.

3-ти ден Закуска. Свободно време за почивка или по желание круиз в северната част на о-в Кефалония. Нощувка
4-ти ден Закуска. Свободно време за почивка или по желание целодневна екскурзия с автобус - обиколка на остров Кефалония. Нощувка.

5-ти ден Закуска. Свободно време за почивка. Нощувка..

6-ти ден Закуска. Свободно време за почивка или по желание целодневна екскурзия с автобус до о-в Итака. Нощувка.

7-ми ден Закуска. Свободно време. по желание целодневен Relax круиз до о-в Вардиани. Нощувка.

8-ми ден Закуска. Свободо време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до София в 21:30 ч. Пристигане на летище София в 22:30 ч.

Цената включва:

- самолетен билет за директен чартърен полет София-Кефалония-София с включени летищни такси
- трансфер летище-хотел-летище
- 7 нощувки в избрания хотел и на съответната база
- Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR

Цената не включва:

- Допълнителни екскурзии (по желание) – трябва да бъдат заявени и платени в България преди отпътуването.
- Разходи от личен характер

- Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): около 1 евро EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и около 2 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

Допълнителни екскурзии срещу заплащане:
Допълнителните екскурзии:

Целодневна екскурзия с автобус - обиколка на о-в Кефалония

Екскурзията започва от Аргостори или Ликсури. Първата ни спирка е в близост до столицата на острова, която е разположена стратегически на хълм, на чийто връх се намира крепостта на Джордж, от която можете да се насладите на невероятни гледки към целия остров. След това ще заобиколите залива на Кефалония, където понякога се появяват делфини. Следващата спирка е за фото пауза над един от най-красивите плажове не само на о-в Кефалония, но и в Гърция - плажът Миртос. Тук ще можете да си направите уникална снимка, в която ще се запаметят цветовете на ясно синьото небе и кристално чистите води на морето. Продължаваме към морското селце Агия Ефимия, където има свободно време за обяд в един от многото крайбрежни ресторанти с изглед към остров Итака (обядът може да бъде осъществен и в селището Каравомилос).
Следобед екскурзията продължава през вътрешността на острова към източните му брегове, където ще разберете какво се крие под повърхността на острова. Тук ще се качите на лодка и с нея ще разгледате езерото Мелисани и пещерата Драгорати, в която можете да видите сталактити и сталагмити с различни форми. Тук акустиката е като в оперен салон.

След това ще продължите към най-големият и значим манастир на острова и църквата Св. Герасим, който е считан за светеца на остров Кефалония. Трансфер до хотела.
Цена на екскурзията: 35 EUR за възрастен / 25 EUR за деца до 12 г. Входна такса за Мелисани - 7 EUR на човек, входна такса за Дрогарати - 6 EUR на човек (заплащат се на място).

Целодневна екскурзия до о-в Итака

Екскурзията започва от пристанището Сами на о-в Кефалония, от където се хваща ферибот до Писаето - Итака. От тук се ще се отправите към пристанището и столица на острова - Вати, където можете да се насладите на красивата природа на острова. Тук ще имате свободно време за разходка из града, където можете да видите статуята на Одисей и да посетите градския археологически музей. По пътя към селището Киони, ще има свободно време за плуване в живописните малки заливи, през които ще преминете. Киони е едно от най-красивите крайбрежни селища на острова и се счита за запазено традиционно гръцко селище. Свободно време за обяд в Киони. Следобед ще продължите пътя си към селището Ставрос - едно от най-големите в северната част на острова. Тук можете да опитате традиционните гръцки сладки равани и да видите макет с възстановка на пътешествията на митичния цар Одисей. Връщане с ферибот обратно до о-в Кефалония.

Цена на екскурзията: 45 EUR за възрастен / 25 EUR за деца до 12 г.

Целодневна екскурзия круиз около северните части на остров Кефалония

Круизът протича на борда на лодка "Романтика" и започва от Агия Ефимия. Лодката има открита и закрита палуба, снек-бар и англоговорящ екскурзовод. По-голямата част от времето преминава в северната част на острова и по-специално около селището Фискардо, което единствено не е било засегнато от заметресението през 1953 г. и тук ще можете да видите типичната архитектура на къщите със своите пастелни цветове от венециански и гръцки стил. Първата спирка е в залива Полис (остров Итака) около 1 час, по време на която ще имате възможност да плувате в близост до плажове, до които може да се стигне само с лодка. Тези плажове са запазили своята красива и непокътната природа. Следващата спирка е във Фискардо, където ще имате време за обяд в някой от многото крайбрежни ресторанти, които са разположени в близост до рибарските лодки. Фискардо често е посещаван от много известни хора, включително и от Холивуд, така че не се изненадвайте, ако ги срещнете тук. Последната спирка е в залива Камино, където ще можете отново да поплувате в кристалночистите води на Йонийско море. Круизът завършва на пристанището Агия Ефимия.

Цена на екскурзията: 45 EUR за възрастен / 25 EUR за деца до 12 г.

Целодневен Relax круиз до о-в Вардиани

Отпътуване от пристанище Аргостоли и Ликсури. Посещение на фермите за отглеждане на риба, където можете да видите как местните компании се грижат за рибата. Следващата спирка е при плажа на Белите скали, където ще имате възможност да плувате в спокойните води на морето (при добри метеорологични условия). На края на круиза отиваме до ненаселения остров Вардиани и червения плаж Куноперта, където отново ще имате време за плуване. Тук също така можете да използвате пясъка за разкрасителна и подмладяваща процедура, след която ще изглеждате минимум 10 години по-млади! Екипажът на кораба ще се погрижи както за това да получите вкусен обяд, така и за вашето добро настроение през целия ден. Това е екскурзия, която не бива да пропускате!

Цена на екскурзията: 60 EUR на възрастен / 40 EUR за дете до 12 г. (в цената е включен обяд)

!!!Бонус !!!
Специална цена за пакет от 4 екскурзии, закупени преди отпътуване – 70 лв.*
* пакетът включва следните екскурзии:
- Акротири, Емборио и Червения плаж
- Пиргос, манастира Пророк Илия и Мегалохори
- църквата „Панагия Епископи“ и Имеровигли Имеровигли
- вечерна разходка до столицата Фира и Фиростефани

Деца до 12 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии

Хотели по програмата:

CEPHALONIA PALACE HOTEL 4*

Местоположение: Хотелът е разположен в южната част на полуостров Палики, на о-в Кефалония. Палики е уникален с червените си плажове и кристалната вода. Естествената природна красота в съчетание с топлата семейна атмосфера, и присъщата гръцка гостоприемност, ще ви накарат да изживеете една неповторима почивка. Едно от многото неща, които прави хотела уникален е неговото местоположение. Намира се на впечатляващия плаж Кси, само на 7 минути от Ликсор с кола и на 20 минути от Аргостоли с ферибот. До плажа Кси се намира известната зона Кунопетра - един от природните феномени, които можете да намерите на острова. Представлява голяма скала, която се движи ритмично с пулсиращи движения. От тук можете да наблюдавате красивите залези.
Хотелът разполага с : резепция, ресторант, бар, плувен басейн, тенис на корт, детска площадка, мини маркет, магазин за сувенири, конферентна зала.
Всички стаи са оборудвани с телевизор, сешоар, кафе машина, хладилник, Wi-Fi (срещу доплащане), балкон с изглед градина или море.
Плаж: Кси Бийч, 2 шезлонга и чадър на плажа срещу заплащане - 6 EUR на ден.
WIFI без заплащане в лобито.

 

KARAVADOS BEACH HOTEL 3*

Разположение: Намира се на 1.5 км. от градчето Каравадос, на 12 км. от Аргостолис, на 300 м. от плажа “Св. Томас”.
Услуги и забавления: Тенис корт, паркинг, детска площадка, два басейна – единият детски, мини маркет, магазин за сувенири, ресторант – традиционна гръцка и кефалонийска кухня, бар, бар на басейна.
Всички стаи са оборудвани с Баня с душ или вана, телефон, телевизор, климатик, радио, балкон или тераса.

 

IRINNA HOTEL 3*

Местоположение:
Хотелът се намира на южното крайбрежие на Кефалония в селището Свороната, само на 9 км от Аргостоли от страната на Агия Пелагия. От хотела се разкриват красиви гледки към Йонийско море и комбинация от красивите сини и тюркоазено наситени багри на водата.
Хотелът разполага с рецепция, телевизионна зала, 2 външни басейна, 1 детски басейн, 2 тенис корта, тенис на маса, волейболно игрище, детска площадка, магазин за сувенири.
В стаите: Хотелът има общо 170 стаи, които са оборудвани с климатик, телефон с директно избиране, тераса с изглед море или градина

УСЛОВИЯ :

Допълнителна информация:
Минимален брой туристи: 90

Условия за плащане

50% от пакетната цена при потвърждение
Доплащане до 1 месец преди отпътуване

Часовете на полетите:

SOF09:55 – EFL10:50

EFL08:50 – SOF09:50

Продължителност на полета: 1 час
Допустим чекиран багаж: до 20 кг на пътник

Туристическа агенция “МЕДТУР” ЕООД е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗАД “АСЕТ ИНШУРЪНС ” АД, Сертификат № 7121610000011/19.09.2017г.

ХотелТип стаяЧовек в двойна стаяЕдинична стаяТрети възрастенДвама възрастни с 1 дете до 12 г.Двама възрастни с 2 деца до 12 г.
TERRAMARE HOTEL 2*
Закуска
Двойна стая411N/A3481160N/A
IRRINA HOTEL 3*
Закуска
Двойна стая453N/A4031179N/A
IRRINA HOTEL 3*
Закуска и вечеря
Двойна стая544N/A4941452N/A
ASTRA VILLAGE4*
Закуска и вечеря
Двойна стая656N/A6381915N/A
CEPHALONIA PALACE HOTEL 4*
Закуска и вечеря
Двойна стая589N/A51314661885
CEPHALONIA PALACE HOTEL 4*
All Inclusive
Двойна стая680N/A58216482103
MEDITERRANEE HOTEL 4*
Закуска
Двойна стая с изглед градина78610485232015N/A
MEDITERRANEE HOTEL 4*
Закуска и вечеря
Двойна стая с изглед градина92611886632435N/A

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 7 НОЩУВКИ

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА ХОТЕЛИ НА ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОЛЕТА НА 25.08.18 - 01.09.2018

ХотелТип стаяЧовек в двойна стаяЕдинична стаяТрети възрастенДвама възрастни с 1 дете до 12 г.Двама възрастни с 2 деца до 12 г.
LEIVATHO HOTEL 4*
Закуска
Двойна стая с изглед градина873N/A64921893032

(настаняване във фамилна стая)
APOLLONION RESORT & SPA 5*
Закуска и Вечеря
Двойна стая делукс839
107560120263080
(настаняване в малък апартамент)
PETANY BAY 4*
Закуска
Малък апартамент супериор с изглед басейн975N/A663Хотелът не настанява децаХотелът не настанява деца
WHITE ROCKS HOTEL 4*
Закуска
Двойна стая стандарт с изглед градина118517555932773
3912

(Настаняване в малък апартамент)
WHITE ROCKS HOTEL 4*
Закуска и Вечеря
Двойна стая стандарт с изглед градина1353192376832824397

(Настаняване в малък апартамент)

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 7 НОЩУВКИ
ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА ХОТЕЛИ НА ЗАПИТВАНЕ ЗА ПОЛЕТИТЕ НА 01.09.2018 - 08.09.2018 и 08.09.2018 - 15.09.2018
ХотелТип стаяЧовек в двойна стаяЕдинична стаяТрети възрастенДвама възрастни с 1 дете до 12 г.Двама възрастни с 2 деца до 12 г.
LEIVATHO HOTEL 4*
Закуска
Двойна стая с изглед градина774N/A58419862607

(настаняване във фамилна стая)
APOLLONION RESORT & SPA 5*
Закуска и вечеря
Двойна стая делукс72392553617742687

PETANY BAY 4*
Закуска
Малък апартамент супериор с изглед басейн883N/A653Хотелът не настанява децаХотелът не настанява деца
WHITE ROCKS HOTEL 4*
Закуска
Двойна стая стандарт с изглед градина1063151453625543538

(настаняване в малък апартамент)
WHITE ROCKS HOTEL 4*
Закуска и вечеря
Двойна стая стандарт с изглед градина12311682709
29864056

(Настаняване в малък апартамент)

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 7 НОЩУВКИ


Оставете вашето мнение