Самолетна екскурзия до Вечния град – Рим


Детайли за офертата: Самолетна екскурзия до Вечния град – Рим

Галерия

4 дни / 3 нощувки

Дати : 14.03.2019

ПРОГРАМА :

1 ден / четвъртък / - Отпътуване от Терминал 1 на летище София в 07:40 ч. с полет на Раъйн еър за Рим. Кацане в Рим и трансфер до центъра на Рим. Пешеходна обиколка с лицензиран екскурзовод на бълг. език - Арката на Константин, Колизеума – запазил спомена за една величествена империя, хълма Капитолия със статуята на Марк Аврелий, Авентинския хълм, площад Венеция, площад Навона, площад ди Треви. Свободно време за обяд в центъра на Рим. Настаняване в хотела в 15.00ч. Свободно време или по желание придружени от вашия водач посещение по желание на църквите Санта Мария Маджоре , Сан Пиетро ин Винколи, базиликата Сан Клементе. По желание вечеря в района на Трастевере . Нощувка.

2 ден / петък / - Закуска. По желание - посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Обиколката продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време за обяд. Следобяд разглеждане на замъка "Сант' Анджело", построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите. Свободно време. Нощувка.

Забележка: По желание организирано посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 45.00 EUR, цената при мин. 20 туристи включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при сключване на договора за организирано пътуване и плащане с основния пакет.

Придвижването в рамките на Рим е с градски транспорт - ~ 8 EUR дневна карта.

3 ден / събота / - Закуска. По желание -: полудневна екскурзия до Тиволи – малко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте", прочута със своите градини, включени в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
След обяд, свободно време за самостоятелни разходки или посещение на галерия "Боргезе"– уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др.

Забележка: По желание Полудневна eкскурзия до Тиволи с екскурзовод на български език (без включена входна такса за вила "Д`есте") - 45.00 EUR, цената при мин. 20 туристи
Посещение на галерия "Боргезе" - 45.00 EUR, цената включва входна такса, резервация за определен час на влизане, необходима е предварителна заявка не по късно от 30 дни преди отпътуване, като заплащането е с основния пакет.

4 ден / неделя /Ранна закуска.Освобождаване на хотела и трансфер до летище за директен полет Рим – София в 08.00ч. Кацане на летище София в 10.50ч на терминал 1.

Цена
*Възрастен в двойна двойна стая : 850 лв.
*Възрастен в единична стая – 930 лв.

Цената включва:

*Сам. билет София – Рим- София с включен 10 кг ръчен багаж.
*Летищни такси
*Трансфер летище хотел летище
*3 нощувки със закуски в централно разположен хотел 3*
*Пешеходен тур на Рим с местен екскурзовод на бълг. Език
*Водач от агенцията
*Мед. застраховка

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Незабравяйте да си настроите часовниците на Италианско часово време / един час назад/

* NB: При нощувки в Италия и Франция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 /4 звезди.Таксата се заплаща от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Туристическа агенция “МЕДТУР” ЕООД е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗАД “АСЕТ ИНШУРЪНС ” АД, Сертификат № 7121810000018/18.09.2018г.


Оставете вашето мнение